”Kun rohkeasti lähtee kokeilemaan, se voi avata täysin uusia ja odottamattomiakin ovia itselleen.

Lue lisää
BRELLA VALLOITTAA MAAILMAA!

Innostus kokeilla rohkeasti erilaisia ideoita porukalla ja kehittää omia taitojaan, on nostanut Brella- sovelluksen kehittäjät maailman parhaaksi verkostoitumissovelluksen palveluntarjoajaksi.

Lue lisää
Jyväskylän Yritystehdas sparrasi Te?ted yrityksen tiimiä kertomaan viestinsä houkuttelevasti.

Jyväskyläläinen Te?ted sai innovaatiolleen miljoonarahoituksen. Sen avulla se voi pyrkiä suoraan globaaleille markkinoille.

Lue lisää
Alueella on konkreettisia IoT:n kokeilualustoja sekä yrityksiä ja osaajia, joita Jyväskylän Yritystehdas linkittää toisiinsa.

IoT-kehitys kiinnostaa myös yrityksiä. IoT:n nähdään tuovan uutta perinteisen it-osaamisen ja myyntityön rinnalle.

Lue lisää
Kun saat seuraavan kerran hyvän idean, laita se johonkin ylös!

Ideakisan voittajat haluavat viedä lapsia syvemmälle luontoon ja tarjota musiikin kuuntelijoille uuden tavan kokea pianomusiikkia koko keholla.

Lue lisää
Autoilussa turvallisuus tarkoittaa nykyisin myös tietoturvasta huolehtimista.

Jyväskylän yliopiston Tiina Kovanen ja Ficonic Solutions Oy:n Timo Salminen haluavat tehdä autoilusta entistä turvallisempaa.

Lue lisää
Tavoite on murtaa vaikenemisen kulttuuri

Trigenda rikkoo hiljaisuuden

Lue lisää
Jyväskylän Yritystehdas valmentaa startupeista menestyjiä

Jyväskylän startup –ekosysteemissä käy kova pöhinä.

Lue lisää
Google-haku toi Jyväskylään

Elämää ei voi käsikirjoittaa valmiiksi. Iranilainen Houra Saghafifar hioi yritysideaansa Jyväskylän Yritystehtaalla, kunnes kohtalo puuttui peliin.

Lue lisää
Kasvuvauhti oli karata yrittäjän käsistä

Thermo Energia Finlandin myyntikirja oli aivan täynnä. Yritystehtaan avulla yritys löysi kasvuun kaipaamaansa rahoitusta ja uutta osaamista.

Lue lisää
Nordean Yrityssparrauskilpailun voitto antaa yritykselle lisävauhtia kansainvälistymiseen.

Jyväskyläläisellä RamonEdgellä on nyt allaan niin liukkaat luistimet, etteivät kilpailijat tahdo pysyä matkassa. Nordean Yrityssparrauskilpailun voitto antaa yritykselle lisävauhtia kansainvälistymiseen.

Lue lisää
Onko Jyväskylässä keksitty menestyvän yritystoiminnan kaava?

Kasvu Jyväskylän startup-ekosysteemi kukoistaa. Vuosittain perustettavien 400 uuden yrityksen joukosta on syntynyt jo lukuisia PayTrailin, Finnchatin ja Naturventionin kaltaisia menestystarinoita. Onko Jyväskylässä keksitty menestyvän yritystoiminnan kaava?

Lue lisää
Virtuaalitodellisuudessa väistät melkein aitoa valasta

Pelimaailman seuraava suunta vie virtuaalitodellisuuteen. Lasit silmille ja luurit korville, ja tie on auki täysin uuteen maailmaan. Jyväskyläläinen Sieidi aikoo tuoda VR-pelejä markkinoille eturintamassa.

Lue lisää
NHL-jäille piirretään jyväskyläläinen luistimen jälki

Vatanen, Komarov, Granlund, Lehterä, Hytönen, Tuppurainen… Jääkiekkotähtien nimilistaa voisi jatkaa pidemmällekin. Kaikilla heillä on luistimissaan jyväskyläläisen RamonEdgen mittatilaustyönä tekemät terät.

Lue lisää
Psyon Games uskaltaa erottua, vaikka provosoimalla

Jos muistat, millainen oli Olipa kerran elämä -animaatiosarja, pääset jyvälle Psyon Gamesin peli-ideasta. Oppia voi pelaamallakin. Jyväskyläläisyritys on päättänyt iskeä sananmukaisesti tieteellä päähän maailman tunnettua ykköskaartiakin.

Lue lisää
Nyt ei kortti vie, vaan tuo – arvokasta tietoa

Lautapeliä tai korttia pelaamalla yritys saa kuin huomaamatta tarvitsemaansa tietoa omalta väeltään, vieläpä käytännössä reaaliaikaisesti. Gälliwasheren kehittämä peli pakottaa miettimään yrityksen kehittämiskohteita ja tekemään valintoja.

Lue lisää
Lajinsa ensimmäinen – konsolipelaajien henkinen valmentaja

Elektroninen urheilu on miljoonabisnestä, jossa pelaajien valmentamisesta voi tehdä täysin uudenlaista liiketoimintaa. Yritystehtaasta apua saanut Weldon Green kulkee tämän bisneksen kärjessä ja kirjoittaa uusia lukuja tarinaan, jollaisia ei ole monia.

Lue lisää
Nauti vapaudesta, mutta kanna vastuu.

Yrittäjänä ovat mahdollisuuksien ovet auki, sillä kaikki on kiinni omasta tekemisestä. Nuoret tiimiyrittäjät Anu Kuivaniemi ja Janina Lindroos haluavat olla luovia.

Lue lisää
Pelialalla vallitsee vahva yhteisöllisyys

Peliala on varttunut Suomessa lapsesta nuoreksi aikuiseksi. Yrityksiä perustetaan yhä enemmän pääkaupunkiseudun ulkopuolellekin.

Lue lisää
Kasvua ja kansainvälistymistä

Finnchat Oy syntyi oivalluksesta tarjota verkkokauppojen asiakkaille henkilökohtaista palvelua chatin avulla. Nopeasti kasvanut yritys hakee nyt jalansijaa kansainvälisiltä markkinoilta.

Lue lisää
Startupin neljä teesiä: Tiimi, työ, tuki ja tuuri

Oikeaan aikaan saatu pienikin apu työntää toimintaansa käynnistävän yrityksen vauhtiin ja parhaimmillaan kasvu-uralle, kertoo Protomossa alkunsa saaneen Naturventionin Niko Järvinen.

Lue lisää