Psyon Games uskaltaa erottua, vaikka provosoimalla


Psyon Games uskaltaa erottua, vaikka provosoimalla

Jos muistat, millainen oli Olipa kerran elämä -animaatiosarja, pääset jyvälle Psyon Gamesin peli-ideasta. Oppia voi pelaamallakin. Jyväskyläläisyritys on päättänyt iskeä sananmukaisesti tieteellä päähän maailman tunnettua ykköskaartiakin.

Psyon Games tuo markkinoille pelin, jossa hyvän ja pahan taistelu on viety uudelle alustalle.

Antidote: Battle Of Stem Cell on seikkailupeli, jossa liikutaan mikroskoopin lasipinnalla. Pelaaja kontrolloi ihmisen puolustusjärjestelmää: suojelee kantasoluja bakteereja ja viruksia vastaan.

– Hyvän ja pahan taistelussa on otettu käyttöön tieteen keinot. Meidän kaikkien pitäisi oppia kunnioittamaan tiedettä, Psyon Gamesin yrittäjä ja toimitusjohtaja Olli Rundgren muistuttaa.

Psyon Gamesin ideana on yhdistää pelit ja tieteellinen viihde. Jyväskyläläisyritys haluaa inspiroida mahdollisimman monia tieteen pariin.

– Pelillä voi koukuttaa ihmisiä. Se on mahtava tapa oppia uutta, Rundgren sanoo.

Antidote julkaistaan ilmaisena mobiilipelinä Rundgrenin mukaan loppusyksystä 2016.

 Trumpia päähän ja lujaa

Äärikilpailluilla pelimarkkinoilla on uskallettava ottaa riskejä ja pyrittävä erottumaan muista. Psyon Gamesin tapauksessa nämä eivät ole vain sanahelinää.

Peliyritys hakee tänä kesänä joukkorahoitusta kampanjalla, joka liikkuu sallitun provokaation rajoilla. Rundgren on joukkoineen luonut pelin, jossa tiede haastaa republikaanipuolueen ehdokkaaksi Yhdysvaltain tämän vuoden presidentinvaaleissa kovaa vauhtia kiitävän Donald Trumpin. Pelissä tiede lyö konkreettisesti Trumpia päähän.

– Haemme mukaan erityisesti maailman tiedeyhteisöjä ja Trumpin vastustajia. Tarkoitus ei ole ottaa kantaa arvopoliittisiin asioihin, vaan kritisoida Trumpin tiedettä halventavia kommentteja.

Psyon Gamesin tiimissä on yhteensä kahdeksan ihmistä. Lisäksi yritys hyödyntää kolmen ulkopuolisen asiantuntijan apua. Rundgren itse on luonnontieteilijä ja ex-pokeriammattilainen.

– Yrittäjyydessä on samanlaista draivia kuin pelimaailmassa. Tavoitteenamme on elättää itsemme yrittäjinä, korttipelissäkin hyvin menestynyt Rundgren miettii.

Hän muistuttaa, että peliyrittäjien on syytä ymmärtää, mitä he tietävät nyt, mutta yhtä lailla on ymmärrettävä, mitä ei vielä tiedä.

– Moni pelitiimi tekee hyvää työtä ja saa pelejä ulos, mutta he huomaavat sitten, ettei pelillä olekaan pelaajia. Tekijöiden on ymmärrettävä pelimaailman iso kuva ja osattava monia eri osa-alueita pelin tekemisestä näkyvyyden hankkimiseen.

Psyon Games tavoittelee lähinnä pelien kuluttajamarkkinoita, mutta Rundgren ei sulje pois peliversioiden tekemistä myös kouluihin.

Toimitilapalkinto osuisi oikeaan aikaan

Psyon Games on saanut Yritystehtaan kautta sparrausapua yritys- ja peli-ideoilleen. Oma hyötynsä on ollut myös kokeneiden yrittäjien antamalla palautteella.

Nyt yritys tavoittelee voittoa Nordean Yrityssparrauskilpailun finaalissa, jossa voittaja palkitaan ilmaisilla toimitiloilla vuodeksi Start up Leipomossa.

– Palkinto on houkutteleva. Toimitilat vastaisivat akuuttiin tarpeeseemme ja helpottaisivat toimintaamme, Rundgren laskee.

Teksti ja kuva: Tommi Salo

Jaa