Blogi


Osaamisen teroitusvuosi

Opettajataustaiselle vuosi yritysmaailmassa on ollut mullistava. Suurinta ja kauneinta on ollut elää todeksi tiimitekemisen ja unelmien voimaa. Ei ole ollut haittaa paikallisesta yrittäjämyönteisestä pöhinästäkään.

Olen kuullut puhuttavan positiivisesta kierteestä. Kevään aikana elimme Awesome Digissä sellaista.

Yllättävän rivakka startti

Awesome Digissä tiimiläisten erilaiset osaamisprofiilit terävöittivät toisiaan ja saivat aikaan sellaista, mitä emme olisi aiemmin osanneet kuvitellakaan. Kukaan meistä ei aloittanut yrittäjyysopintoja ollakseen puolen vuoden päästä kasvuyritysmylläröinnissä.

Startin ja ratkaisevan taustatuen antoivat Ideasta toiminnaksi -valmennuksen huikeat valmentajat. He antoivat tilaa toimia ja vinkkasivat kovien asiantuntijoiden puheille.

Kirppu otettiin tosissaan, ja se kehittyi! Töitä se kyllä vaati.

Tuotteistamista tuettiin. Tiimiä tuettiin. Verkosto kasvoi kohisten, ja se oli kivaa. Numeroiden lisäksi osaajat kehottivat kuuntelemaan intuitiota. Osaavan mylläyksen keskellä kasvoi ja terävöityi paitsi tiimin tavoite, myös kunkin tiimiläisen ihan omat tavoitteet.

tiimi

Awesome Digi etsii uusia osaajia

Olen vilpittömän iloinen, kun seuratessani omaa unelmaani sain kutsun elokuun lopussa osakeyhtiönä aloittavan Awesome Digin advisory boardiin. Kiitos, teen parhaani!

Mari, säilytä positiivisuutesi, substanssiosaamisesi ja huiput näkevät katse!

Juha, säilytä tavoitteellisuutesi, oikeudenmukaisuutesi ja kauneudentajusi!

Yliopisto, säilytä yrittäjyyskoulutuksesi!

Hyvinvointiviestinnän asiantuntijatoimisto Awesome Digi etsii menestyksen kynnyksellä hyvinvointiorientoituneita liiketoiminnan ja myynnin vahvoja osaajia sekä valo-/tai videokuvauksen tai kirjoittamisen osaajaa. Kansainvälisten markkinoiden tuntemus ja verkostot ovat etu. Itsensä tästä kuvauksesta tunnistavat, ottakaa yhteyttä Mariin.

Juteltiin tiimin kanssa, että yrityksen vaiheesta toiseen siirtyminen on vähän kuin koulusta valmistumista. Yhdessä on tehty ja opittu valtavasti ja tultu siihen, missä ollaan. On haikeaa ja tarpeellista kasvaa erilleen yhteen kasvamisen ajan jälkeen.

Töissä osaamisen terävöittäjänä

Yksi tärkeistä, toistuvista opeista kuluneen vuoden aikana on ollut jatkuvien rajausten ja valintojen tekeminen. Jos haluaa tulla vielä osaavammaksi jossakin, on raaskittava jättää jotakin muuta lähes yhtä kiehtovaa sivuun. Rinnalla kulkee oppi siitä, että maailmassa on vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia rajattomasti. – Huomaako ne? Tarttuuko niihin? 

Minua kiehtoo juuri se.

Teen tästä lähtien osaamisbrändäystä ja asiantuntijatekstien kustannustoimituksia, myös Awesome Digille. Muu on vielä pikkuisen salaisuutta, ja niin mukavaa että on vaikea jättää sitä kertomatta.

Minun unelmani on, että yhä useampi osaaja tunnistaisi oman osaamisensa ja saisi sen ymmärrettävästi esille. Silloin aidosti sopivat työmahdollisuudet ja yhteistyökumppanit löytyvät helpommin – ja maailmasta tulee parempi paikka ainakin inhimillisen työelämäkokemisen tasolla.

Jaa

Teksti on jatkoa Vilja Paavolan aiemmalle blogikirjoitukselle otsikolla Epävarmuus on silta ja kaikkiaan kahdeksas osa Yrittäjyys yhdistää -hankkeen blogikirjoitusten sarjaa, joka keskittyy pohtimaan yrittäjyyttä työnä, ilmiönä ja työllistymismahdollisuutena. Sarjan päätoimittajana toimii hankkeen tämänhetkinen projektipäällikkö Maria Kotiranta, joka sijaistaa tehtävässä Niina Pitkästä.

Vilja Paavola

Vilja Paavola

Kirjoittaja, kouluttaja, osaamisen tunnistaja

Kirjoittaja toimi äidinkielen ja viestinnän opettajana, luopui opettajaidentiteetistään ja alkoi nähdä huimasti enemmän mahdollisuuksia. Jos sinä olet työpolun murrosvaihetta elävä asiantuntija tai muuten kaipaat teroitusta omalle osaamistuotteellesi, ota yhteyttä!