Blogi


SLUSH on maanosan suurin StartUp-tapahtuma

Vuoden 2014 tapahtuman tavoitteena oli yhdistää pohjoismainen osaaminen, amerikkalaisten rahat ja aasialaiset markkinat. Onnistuneen tapahtuman hedelmiä poimitaan pitkään.

Ainakin kaksi bussilastillista jyväskyläläisiä alkavia yrityksiä, innokkaita yrittäjähenkisiä opiskelijoita ja tukijoukkoja heräsi anivarhain. Kannatti herätä. 14000 muutakin innokasta oli vaivautunut paikalle Helsingin messukeskukseen kertomaan ideoistaan, hakemaan rahoitusta yritykselleen ja verkostoitumaan.

Pohjoismaissa tehdään 26% kaikista Euroopan exiteistä. Olemme siis todistetusti omaksuneet tavan hankkia rahoitusta yrityksen toimintoihin ja käyttää sen menestyksekkäästi yrityksen kehittämiseen ja houkuttelevuuden lisäämiseen.

Jo viime vuonna oli selvää, että tapahtuma oli kasvanut ulos Kaapelitehtaalta. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Helsingin Messukeskuksessa järjestetty SLUSH 2014 oli isompi kuin koskaan. Startup-kulttuuri on juuri nyt kuumempaa kuin koskaan.

Startup-kulttuuri on juuri nyt kuumempaa kuin koskaan.

Aiheen kiinnostavuudesta kertoo myös runsas ohjelmatarjonta. Kiinnostavaa ohjelmaa ja keskusteluita on nin paljon, että pääällekkäisyyksiltä ei voi välttyä. Tapahtumaohjelma oli kuitekin helppo selättää järjestäjien kehittämällä mobiiliapplikaatiolla. Käyttäjäkokemusta merkittävästi parantaneella sovelluksella tapahtuman väistyvä pääjärjestäjä Miki Kuusi tiimeineen osoittaa elävänsä omien opetustensa mukaisesti.

Väenpaljous, houkutteleva ohjelmatarjonta ja käsinkosketeltava innostus tekevät kävijäkokemuksesta intensiivisen. Häiriötekijöitä ja muuttujia on niin paljon, että suunnitelmallinen kiertely olisi ilman sovellusta mahdotonta. Sovituista treffeistäkin on mahdoton pitää kiinni, mutta onneksi tuttuja kävelee vastaan melkein joka askeleella.

Toisaalta, Slushissa saatat löytää itsesi juuri sen tärkeän henkilön vierestä, jonka olet villeimmissä päiväunissa toivonut sattuvat kanssasi samaan hissiin. Silloin hissipuheen pitää olla kunnossa, ja sydämestä täytyy löytyä rohkeutta ja itseluottamusta potkaista keskustelu käyntiin. Se saattaa tulevaisuudessa johtaa johonkin aivan uskomattomaan. Lähde sinäkin kokeilemaan onneasi ensi vuoden tapahtumaan!

SLUSH 2014 pähkinänkuoressa

  • 14000 kävijää
  • 3600 yritystä 
  • 750 sijoittaja
  • 80 osallistujamaata
  • n. 200 miljardia euroa sijoitusvarallisuutta paikalla

 

Jaa
Mikko Ahonen

Mikko Ahonen

Yritystehdas / Esihautomopalvelut

Kirjoittaja on ollut viime vuosina mukana synnyttämässä noin 60 yritystä, jotka tekevät tänä päivänä yhteensä yli €7M tulosta ja työllistävät yli 250 ihmistä.