Blogi


Yrittäjän ensimmäinen haaste: idea

Yrittäjyys pelastaa Suomen. Yrittäjänä pääset toteuttamaan itseäsi ja unelmiasi. Yrittäjyys palkitsee. Tällä hetkellä yrittäjyyttä hehkutetaan ja kaikkialla kannustetaan lähtemään yrittäjäksi, kokeilemaan jotain uutta. Joillekin tämä hype on aiheuttanut vastareaktion, mutta itse olen innoissani: tämähän kuulostaa juuri mun jutulta!

Mitä sitten? Alkuinnostus on tärkeä tekijä, mutta ilman ideaa ja tietotaitoa siitä miten mennä tästä eteenpäin, löytää itsensä hyvin nopeasti takaisin siitä mistä lähti: edelleenkin erittäin innoissaan yrittäjyydestä, mutta sohvalla makaamassa tv:tä tuijottaen.

Ongelma on se, että oman pään sisällä innostusta ja ideoita saa vietyä tiettyyn pisteeseen asti. Seuraava askel vaatii enemmän. Se vaatii muita ihmisiä. Klassinen suomalainen ajatus ideoiden säilömisestä pöytälaatikkoon, jottei kukaan varasta niitä, on kumottu jo monien toimesta. Ne tulisi tuoda päivänvaloon arvioitaviksi ja kehitettäviksi!

Nostaa kissa pöydälle! Ja jos päivänvalo paljasti kissan vanhaksi, toimimattomaksi tai jo liian usein nähdyksi, päästetään se eläkepäiville maalle ja nostetaan uusi kissa pöydälle tarkasteltavaksi.

Muiden vertaistuki auttaa idean löytämisessä, sen pöydälle nostamisessa sekä askelissa siitä eteenpäin. Ehkä jollakulla on jo kokemusta tästä alasta ja voi antaa vinkkejä tuotteen kehittämiseen tai ehkä jollakulla on antaa oikeita kontakteja. Tällaista yhdessä ideoimista, työstämistä ja yhteisön voiman hyödyntämistä me haluamme luoda Discovery Tuesday -ohjelmalla Jyväskylään. Ohjelmassa Jyväskylän Yritystehdas antaa yhteistyössä Jyväskylä Entrepreneurship Societyn kanssa mahdollisuuden ottaa noita ensimmäisiä askelia ideasta eteenpäin asiantuntevien valmentajien avulla.

Ota rohkeasti ensimmäinen askel ja nosta kissa pöydälle!

Lisätietoja ohjelmasta:
http://jklyritystehdas.fi/fi/tapahtumat/discovery-tuesday/
http://www.jkles.fi/tapahtumat/tapahtuma/discovery-tuesday/

Jaa
Saara Hakala

Saara Hakala

JES ry

JES ry:n riveissä puuhaileva tuleva kulttuurituottaja, jota vie eteenpäin kiinnostus yrittäjyyteen ja käytännön tekemiseen luovuutta unohtamatta.